Ben jij klaar voor ISO 45001:2018?

(Positieve stemming over de FDIS ISO 45001 – bron: ISO_FDIS_45001_Report_of_Voting.pdf)

De Final Draft (FDIS) van de nieuwe ISO 45001 kreeg een positieve stemming. De commentaren die er, o.a. vanuit de Belgische normcommissie binnen het NBN, nog kwamen zijn erg beperkt. Belangrijke wijzigingen zullen er nu niet meer gebeuren, hier en daar zullen wel nog enkele redactionele puntjes op de i gezet worden.

Dat betekent dat je er nu wel op kan vertrouwen dat de beslissingen en planning voor systeemaanpassingen op basis van de huidige FDIS, valide zullen zijn en blijven.

Een hele opluchting na een lange periode van intens debat.

Voor wie al een transitie voor ISO 9001 en/of ISO 14001 achter de rug heeft, zullen de aanpassingen zeker een belletje doen rinkelen.

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is die i.v.m. timing. Wanneer vervalt je huidige OHSAS-certificaat, en is het haalbaar om tegen die datum je systeem omgetuned te hebben naar ISO 45001?

Dat geeft je alvast je tijdsframe.

Alles wat je nu nog moet doen, is de ISO 45001 overlopen en nagaan op welke punten jouw systeem bijsturing nodig heeft (hint: download ons stappenplan om je op weg te helpen).

Vind je het moeilijk om daar zelf over te oordelen? Nodig ons uit en we overlopen samen de aan te brengen wijzigingen op een halve dag. Daarna weet je perfect wat er nodig is voor de transitie van jouw systeem (gapanalyse), en kan je met een concreet actieplan naar je directie.

2 reacties op “Ben jij klaar voor ISO 45001:2018?”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.