Omdat we houden van lijstjes (en structuur)

b80e9-imgLijstjes zijn in de mode. De 5 snelste manieren om een werknemer te motiveren. De 8 intelligentste huisdieren. De 4 manieren om je leven vanaf vandaag (of morgen) te beteren. Je kan het zo gek niet bedenken, of iemand heeft het al opgelijst.

Noem het beroepsmisvorming, maar ik hield al van lijstjes voor ze in de mode waren. En van structuur. Van het bos, nog meer dan van de bomen. Of eerder, van dat magische moment, waarop je ineens al die losse bomen in een geheel kan vatten, en het bos ziet.

Geen wonder dat de voorpagina van mijn boek rond preventie (momenteel overigens uitverkocht, en in update) ook al uit puzzelstukken bestond.

En dus maakte ik er mijn handelsmerk van. Structuurbrenger en systeembouwer staat er tegenwoordig op mijn LinkedIn-profiel te lezen.

Want laat dat nu exact zijn waar ik me persoonlijk het beste bij voel, maar waar we bij Konsilo allemaal mee bezig zijn:

  • soms op een zeer basic niveau: een eerste structuur brengen in een tot dan ad-hoc-preventiebeleid, eerste orde brengen in een tot dan chaotische omgeving, eerste zicht krijgen op bedrijfsprocessen en hoe ze efficiënter kunnen, … heerlijk;
  • vaak wat verdergaand: dan bouwen we een premium systeem op, al zeggen we het zelf (al dan niet certificeerbaar). ISO 45001, ISO 9001, ISO 14001: ze hebben geen geheimen voor ons;
  • en, heel eerlijk toegegeven, het is ook leuk om bestaande systemen naar een (nog) hoger niveau proberen te tillen: dan bouwen we niet meer echt aan de structuur zelf, dan gaat het om finetunen en uitdagen.

En zo komen we toch weer vanzelf bij een lijstje.

Het lijstje van de 3 manieren waarop we misschien ook in jouw organisatie een bijdrage kunnen leveren.

Heeft dit een belletje doen rinkelen? Die ene vage vraag doen bovendrijven? Dat onafgewerkte project van vorig jaar naar boven gebracht?

Contacteer ons.

Nu.

En voor je het weet, werken we samen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.